Våra bästa hjälpmedel

Jag vet inte riktigt varför, men hjälpmedel klingar spontant inte så positivt i mina öron. Det kanske är för att det inte är ett begrepp som innehåller ordet hjälp, och tyder på att vi behöver hjälp för att klara något. Då kickar envisheten in i min hjärna och jag ska  till varje pris minsann bevisa för mig själv att jag inte alls behöver någon jäkla hjälp. Jag klarar mig själv. SUCK på mig. Oj vad mycket energi som går åt att behöva bevisa saker för sig själv, och till vilken nytta? Det är ju bara jag som kanske inte orkar något annat som faktiskt är viktigt för mig. Alla medel för att underlätta, spara energi och hjälpa till i vardagen är ju en fantastisk möjlighet. Välj dina strider mot dig själv, och ta till hjälpmedel så mycket det bara går. Här kommer fem av våra bästa hjälpmedel för att inspirera dig till att använda mer hjälpmedel som en strategi för att öka din må bra-tid. 

Värmekudde
Den här listan är utan inbördes ordning. Förutom värmekudden då, för den är vårt, eller i alla fall mitt, bästa bästa hjälpmedel. Vetekuddar i alla dess olika former och storlekar som värms i micron och sen läggs på leder, nacken, magen eller värmer fötterna när de är frusna. Jag inser dock NU att jag inte vet hur Kim värmer den hjärtformade vetekudden jag gav henne för några år sedan, för hon har ju ingen micro…? Hon kanske har en värmeflaska eller elektrisk värmekudde? Eller kanske värmer den i ugnen? Men det verkar krångligt.

Robotdammsugare
Gissa om jag är avis på Kims robotdammsugare DJ Roomba? Hur mycket energi tar det inte att dammsuga sitt hem? Det ENDA som eventuellt är LITE roligt att dammsuga är hallmattan. Men det “roliga” kan jag faktiskt leva utan. En robotdammsugare är ju en investering ekonomiskt, men också något som frigör energi för många, så kanske värt att spara till. 

Helfabrikat
Vi är oändligt lyckligt lottade som lever tillsammans med personer som lagar mat till oss, för vi är definitivt inga vardagskockar. Men så är vi ju ensamma hemma ibland och vår energi på kvällskvisten är ofta låg. Då tackar vi universum för helfabrikat. Pyttipanna är en gemensam favorit eller varför inte en fryspizza, eller kanske en Crispy Chicken-No-Chicken med cheddarost från Max? Helfabrikat är en överlevnadsstrategi för oss och det kvalar därför in på listan som ett av våra bästa hjälpmedel.

Spikmatta
Kim är helt frälst på sin spikmatta och har predikat om den sen hon fick den i födelsedagspresent i oktober. Och jag litar ju helt och fullhjärtat på Kim, så säger hon att det är revolutionerande, så är det så. Så i skrivande stund är min framtida spikmatta på väg hem till mig. 

Ryggsäck
Våra kånkens är våra följeslagare och hjälpare i vardagen. Dit vi ska gå med grejer, följer de med. Vi märker att det sparar oss mycket energi och att vi får mindre ont i kroppen när vi använder ryggsäck istället för påsar och liknande. Och så känner vi ju oss lite friluftssiga och hurtiga samtidigt. 

Använder du några hjälpmedel som underlättar din vardag?