Månadens äventyr: kajaktur

Nej, det blev inget soveri i vindskydd denna oktober. Vi hade planerat in det, börjat preppa, men ju närmare dagen kom, ju läskigare kändes det. Så vi pausade den idén tills vi samlat lite mer mod, och begav oss istället till en av våra favoritplatser i Stockholm – Hellasgården i Nackareservaret (Maddes ena kanin är till och med döpt efter det här stället!)

Det finns mycket att göra i Hellas, men vi hade sikte på att hyra en dubbel havskajak och ge oss ut på en tur på Källtorpssjön. Det var kajakpremiär för Kim, som tidigare bara paddlat kanot, och dessutom var det kanonväder! Nu jinxar jag novembers äventyrs väder här och säger att vi hittills har haft osannolikt stor tur med vädret.

Vi var i vanlig ordning lite sena på plats. Men från att vi anmält oss i receptionen, tills att vi blev utrustade med varsin flytväst, kapellkjol och paddel, och satt i varsitt hål i kajaken, gick det kanske max fem minuter. Med en högst obefintlig instruktion om teknik och what so ever, skjutsades vi ut från bryggan och paddlade iväg.

Det är så härligt att en kommer så nära vattnet när en paddlar kajak. En sitter liksom i sjön, fast utan att bli blöt och kall. Och det går riktigt fort när en koncentrerar sig lite och håller takten. Men vi tog det mest lugnt, myspaddlade, njöt av höstsolen och att få vara ute på vattnet. Nästa gång vi paddlar kajak, till sommaren, vill vi istället paddla i havet, ta med oss fika och sen äta det på någon ö! Eller kaaanske till och med packa ner tält i kajaken och sova över på en ö? Det känns faktiskt mindre läskigt än i ett vindskydd…

Men tillbaka från framtidsplanerna till månadens äventyr! Fika blev det i alla fall sen när vi kom iland, för det är ju inte ett värdigt äventyr utan kaffe eller varm choklad och något gott att smaska på till det. Och så apelsinfestis såklart. Alltid apelsinfestis. Kom ihåg det! 

Om du är sugen på att besöka Hellas men inte känner för att paddla kajak kan vi verkligen rekommendera den gulmarkerade slingan runt Källtorpssjön. Den är lite avancerad och utmanande i partier, men otroligt vacker när en kommer upp på höjderna. Om du glömmer att ta med egen fika, eller bara inte pallar att fixa, rekommenderar vi mountainbike-cafét Källtorp där du får sitta i ett växthus och äta ekologiska godsaker! 

Oktobers äventyr är utfört och slutfört! Vad tycker du att vi ska göra för månadens äventyr i novemberrusket? Tipsa oss gärna med förslag och idéer!